utorak, 23. prosinca 2014.

Milenium Torta


Sastojci:

Za podlogu:

-100 g poprženih i mljevenih lješnjaka
-100 g čokolade za kuhanje (40% kakaa)

Za ganache mousse kremu:

-150 ml Šlaga 5
-50 ml mlijeka
-100 g tamne čokolade (70 % kakaa)

Za mousse od bijele čokolade:

-50 ml mlijeka
-150 ml Šlaga 5
-150 g bijele čokolade

Za mousse od tamne čokolade:

-50 ml mlijeka
-150 ml Šlaga 5
-150 g čokolade za kuhanje (40 % kakao)

Za preljev:

-300 ml Šlaga 5
-150 g mliječne čokolade
-75 g tamne čokolade (70 % kakaa)
-75 g čokolade za kuhanje (40 % kakaa)

Priprema:

Za podlogu:
 
Popržite lješnjake i očistite ih od ljuskica, sameljite na krupnije komadiće i pomiješajte s otopljenom čokoladom. Stavite dobivenu masu na masni papir u kalup za torte veličine oko 20 cm. Stisnutu i ohlađenu čokoladnu podlogu okrenite i maknite papir, dobit ćete predivnu čokoladnu podlogu punu lješnjaka.

Za ganache mousse kremu:

Slatko vrhnje, mlijeko i čokoladu stavite na laganu vatru da se otopi i kada zavrije, maknite na stranu da se hladi. Krema ne smije biti tvrda, nego tekuća, a opet hladna. Miksajte je nekoliko minuta dok ne dobijete pjenu poput moussa. Premažite preko podloge i stavite u hladnjak da se hladi.

Za mousse od bijele čokolade:

Izmiješajte mlijeko i slatko vrhnje, izmiksajte do pola i lagano dodajte otopljenu bijelu čokoladu. S najmanjom brzinom električnom miješalicom povežite sastojke. Bijelu mousse kremu nanesite preko tamne kreme i vratite u hladnjak.

Za mousse od tamne čokolade:

Izmiješajte mlijeko i slatko vrhnje, izmiksajte do pola i lagano dodajte otopljenu tamnu čokoladu. S najmanjom brzinom električnom miješalicom povežite sastojke. Kremu od tamne čokolade nanesite preko bijele kreme i vratite u hladnjak.

Preljev preko torte:

Prokuhajte slatko vrhnje. Mliječnu čokoladu stavite u jednu posudu, a tamnu čokoladu (70% kakaa) i čokoladu za kuhanje u drugu posudu. Ravnomjerno podijelite vrhnje po čokoladama i dobro sve špatulicom promiješajte da se čokolade otope i da nema grudica.

Ohladite i pojedinačno svaku prelijte po torti. Prvo mliječnu čokoladu prelijte i stavite hladiti. Zatim prelijte tamnu smjesu čokolada te prelijte i stavite hladiti.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com